Client
  • Ajuntament de Malgrat
Any
  • 2017
Hem aportat valor a
  • Naming
  • Identitat de Marca
  • Arquitectura de Marca
  • Gestió de Marca
Equip

Una marca forjada per l’activitat humana.

L’Espai Mines de Can Palomeres és un projecte liderat per l’Ajuntament de Malgrat de Mar per recuperar i difondre l’hàbitat de la colònia més important de ratpenats de Catalunya a les antigues mines de ferro de Can Palomeres abandonades a principis del segle XX. Aquest projecte, de gran importància per a la biodiversitat, combina la protecció dels elements naturals i de patrimoni geològic amb el vessant històric i social, en ser un espai molt vinculat a la població.

Des del consistori es va plantejar la creació d’una marca transversal que aglutinés la xarxa de custòdia del territori així com un patronat o òrgan de gestió. La nova marca, denominada “Parc de les Mines, Espai natural protegit de Malgrat de Mar” té l’objectiu de posar en valor i transmetre les característiques de la zona de les Mines de Can Palomeres dins i fora de les nostres fronteres.

La marca vol posicionarse clarament davant els professionals, les institucions implicades, els ciutadans i l’opinió pública en general així com canalitzar totes les actuacions que s’hi duran a terme.

“Parc de les mines” actua com a marca paraigua per a submarques de patrimoni i / o serveis per a futurs equipaments com són el Mas de Can Palomeres, l’estació de càrrega, la Pilona i el centre d’Interpretació, així com els accessos a les mines etc.

Els criteris visuals de la nova marca, es regeixen a partir de les estructures creades per a l’explotació minera. Aquesta activitat humana va ser el detonant per al posterior establiment de l’hàbitat del ratpenat, representat mitjançant aquestes estructures.

Presentació de la marca a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar Foto: © YoyoBlanesPress 2017